TRINE PANUM

Maleriet er en uundværlig måde at udtrykke sig på - et sprog, der langsomt tager form. Timerne foran lærrederne er ren fordybelse, en konstant søgen i kaos og æstetisk orden. Jeg bevæger mig gennem et væld af stemninger og følelser. Glæde, engagement, frustration og vilje frigiver den skabende energi. Intet er bestemt på forhånd, når jeg går i gang med et nyt maleri. Jeg udfordres konstant til at søge videre og turde mere. Forhåbentlig afspejles det i oplevelsen af malerierne'.
 
Trine Panums kunstneriske udtryk er spontant, koloristisk og ekspressivt. Hun insisterer på at gå sine egne veje – både i udtrykket i sine malerier, og i tilgangen til sin kunstneriske karriere.
 
’Mine billeder er følelsesudbrud og energiudladninger. Malerierne skabes i kombinationen af begejstring, hårdt arbejde og en indre stræben efter at ville lykkes. Jeg søger mod det uordentlige og uperfekte for konstant at udfordre maleriets eksistens. Hver dag når jeg et lag dybere ind i billederne - og i mig selv. Den´ rejse er først lige begyndt..'.


Med udstillinger på Gallerimessen NORTH i Ålborg, i 'Cobrarummet' på Sophienholm og hos bla.’Galerie Knud Grothe’ i Charlottenlund, er Trine Panum i færd med at manifestere sig som en ambitiøs og udforskende kunstner.  Tilgangen til livet som kunstner er kompromisløs og den ’alt eller intet’ indstilling kan aflæses i ethvert maleri. I 2018 præsenteres Trine for første gang også på een af Danmarks mest respekterede kunstmesser, ART HERNING samt  på Art Gallery DENCKER+SCHNEIDER i Berlin i Tyskland.


Trine Panum er universitetsuddannet og har gennem 20 år arbejdet som journalist og vært på TV2. I 2014 sagde hun sit studieværtsjob op for at forfølge drømmen om en tilværelse som kunstner 'på fuld tid'. Siden da har hun etableret sig med atelier og eget galleri i Bagsværd, og kan ofte også opleves i Danmark på kunstmesser, til solo- & fællesudstillinger på gallerier og ved udsmykningsopgaver i danske virksomheder.