FOTO: NIKOLINE ROSENBJERG KJELDSEN

TRINE PANUM

'Maleriet er en uundværlig måde at udtrykke sig på. Timerne foran lærrederne er ren fordybelse og en rejse gennem følelser. Glæde, engagement, frustration og smerte, der frigiver den skabende energi. Intet er bestemt på forhånd, når jeg går i gang med et nyt maleri. Jeg reagerer og skaber i spontanitet. Forhåbentlig afspejles det i oplevelsen af malerierne'.
 
Trine Panums kunstneriske udtryk er spontant, koloristisk og ekspressivt. Hun insisterer på at gå sine egne veje – både i udtrykket i sine malerier, og i tilgangen til sin kunstneriske karriere.
 
’Mine billeder er følelsesudbrud og energiudladninger. Malerierne skabes i kombinationen af begejstring, hårdt arbejde og en indre stræben efter at ville lykkedes. Jeg søger mod det uordentlige og uperfekte for konstant at udfordre maleriets eksistens. Hver dag når jeg et lag dybere ind i billederne - og i mig selv. Den´ rejse er først lige begyndt..'.


Med udstillinger på Gallerimessen NORTH i Ålborg, i 'Cobrarummet' på Sophienholm og hos blandt andre ’Galerie Knud Grothe’ i Charlottenlund, er Trine Panum i færd med at manifestere sig som en ambitiøs og udforskende kunstner med sit helt eget særpræg. Tilgangen til livet som kunstner er kompromisløs og den ’alt eller intet’ indstilling kan aflæses i ethvert maleri.


Trine Panum er universitetsuddannet og har gennem de seneste 20 år arbejdet som journalist og vært på TV2. I 2014 sagde hun sit studieværtsjob op for at forfølge drømmen om en tilværelse som kunstner 'på fuld tid'. Siden da har hun etableret sig med eget atelier og galleri i Bagsværd, og kan ofte også opleves i Danmark til kunstmesser, solo- & fællesudstillinger på gallerier og ved udsmykningsopgaver.